Team Svan

virtuaalitalli

Ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022
Taustakuva © Printeboek

VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN

Anna Svan, 52v.

Tallin ja tilukset omistaa 52-vuotias Anna Svan. Koko elämänsä hevosten parissa työskennellyt Anna on koulutukseltaan alunperin kauppatieteiden maisteri ja tienannut merkittävän omaisuutensa yrittäjänä. Hevosbisneksen ohella hän on oman konsulttifirmansa toimitusjohtaja ja tekee töitä hyvin pitkälti yötä päivää. Nykyään hän reissaa pitkin Eurooppaa etsimässä uusia myyntihevosia ja tekee toimitusjohtajan hommia pääasiassa etänä.

Vastikään aviomiehestään Kristian Svanista eronnut nainen on kolmen lapsensa yksinhuoltaja, eikä koe tarvitsevansa miestä rinnalleen. Vanhin lapsi Noel on seurannut äitinsä jalanjälkiä ja pyörittää tallia naisen ollessa ulkomailla. Keskimmäinen, Venla Svan 25v. ja perheen kuopus Eemil Svan 18v. asuvat kumpikin tahoillaan pääkaupunkiseudulla, eivätkä ole koskaan ollut kiinnostuneita hevosista tai äitinsä bisneksistä. Silloin tällöin heitä kuitenkin näkee piipahtavan pihapiirissä, jos Anna sattuu olemaan Suomessa.

Anna on taitava ratsastaja ja nuorempana kilpaillut menestyksekkäästi kansainvälisissä este- ja kouluratsastuskilpailuissa. Nykyään nainen jättää kilpailun ja ratsutuksen Noelille, ja harrastaa itse lähinnä satunnaista maastoilua, sekä tietysti tuontihevosten koeratsastukset.

Noel Svan, 31v.

Noel Daniel Svan on 31-vuotias talliyrittäjä ja ikuinen poikamies. On monia sanoja joilla Noelia voisi kuvailla, eivätkä ne kaikki suinkaan ole kovin kauniita. Varmasti ainakin miehen entiset tyttöystävät keksisivät muutamia, joita ei tässä viitsi mainita. Pitkä ja komea brunetti on treenattu ja pitää ulkonäöstään huolta. Jotkut voisivat kuvailla häntä myös aavistuksen turhamaiseksi. Vaatteet ja hiukset on oltava aina viimeisen päälle ja valloittava hymy, sekä vihreät silmät saavat monienkin naisten polvet veteliksi. Valitettavasti myös Noel itse tietää tämän ja käyttää sitä häikäilemättä hyväkseen. Omasta mielestään tämä on myös kovin hauska, ja tilaisuuden tullen vääntää vitsiä milloin mistäkin.

Ei Noel mikään paha mies ole, pohjimmiltaan hän on kiltti ja huolehtivainen, eikä tahallaan satuttaisi kärpästäkään. Hän on kuitenkin nuoresta asti oppinut pitämään etäisyyttä muihin, eikä päästä ketä tahansa kovan kuorensa alle. Jo hyvän tovin sinkkuna viihtynyt Noel onkin hyvin pitkälti sitä mieltä, että hevoset tuovat hänen elämäänsä tarpeeksi sisältöä toistaiseksi. Aikaansa mies kuluttaakin hyvin pitkälti tallilla tai kuntosalilla.

Noel on laitettu satulaan heti kun on osannut puhua ja onkin kasvanut melko taitavaksi ratsastajaksi. Mitä vaikeampi hevonen, sitä enemmän se kiehtoo Noelia. Mies rakastaa haasteita ja on hyvinkin kilpailunhaluinen. Hän on kilpaillut esteratsastuksessa alakouluikäisestä asti ja tekee kaikkensa ollakseen jatkuvasti parempi. Myös nuorten hevosten kouluttaminen on lähellä Noelin sydäntä, eikä häntä hirvitä juuri mikään.

Cecilia Malmström, 21v.

Cecilia Olivia Charlotte Malmström on 21 vuotta sitten Ruotsissa syntynyt nuori nainen, joka ei osaa sanaakaan ruotsia. Mainittakoon myös, että ainoa joka häntä kutsuu oikealla etunimellään, on hänen isänsä. Kaikille muille hän on Cece. Cecen isä on suomalainen, jonka perässä hän ja hänen äitinsä lähtivät Suomeen pian tytön syntymän jälkeen. Kuitenkin pian muuton jälkeen Cecen äiti menehtyi auto-onnettomuudessa, jonka jälkeen Cecen isä ei ole puhunut tälle sanaakaan ruotsia. Heti täysi-ikäistyttyään Cece muutti omilleen pieneen yksiöön virtuaalisen Espoon laitamille.

Luonteeltaan Cece on alkuun hieman ujo, mutta kohtelias. Nainen on pääasiassa ystävällinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Ajoittain hänen on kuitenkin vaikea piilotella tunteitaan, jos joku asia tai henkilö ei ole hänen mieleensä. Cece käy osa-aikatöissä lähikaupassa ja kuluttaa hyvin pitkälti kaiken muun ajan tallilla. Team Svanin leiviin Cece on päätynyt parhaan ystävänsä Loten kautta, ja osti hetki sitten oman ensimmäisen hevosensa Louren opetusmestariksi itselleen. Cecen rooli Louren kanssa puuhailun lisäksi, on auttaa Noelia ja Lottea nuorten kouluttamisessa ja arkisissa tallin askareissa.

Ulkoisesti Cece on perinyt edesmenneen äitinsä tummat piirteet ja siron mutta muodokkaan vartalon. Pituudeltaan Cece on 160-senttiä ja ruumiinrakenteeltaan melko hoikka. Tytöllä on pitkät piikkisuorat ja uskomattoman paksut lähes pikimustat hiukset ja syvän tummanruskeat silmät. Cece ei erityisemmin meikkaa, varsinkaan tallille, mutta pitää kuitenkin huolta ulkonäöstään ja on yleensä pukeutunut siististi. Tytöllä on myös yksi tatuointi, vasemmassa kyynärvarressaan. Tallilla hiukset on aina ponnarilla tai letillä.

Hevosia tyttö on rakastanut ihan polvenkorkuisesta asti. Isä vei hänet talutusratsastukseen heti kun tämä oppi kävelemään. Pienestä asti Cece on käynyt eri ratsastuskouluissa, tunneilla ja hoitamassa hevosia. Tyttö on melko kunnianhimoinen ja rakastaa erityisesti esteratsastusta ja maastoilua. Rauhallisesta luonteestaan huolimatta Cece rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Liselotte Kallio, 24v.

24-vuotias Lotte ei voi sietää oikeaa nimeään, eikä myöskään halua tulla kutsuttavaksi sillä. Nainen on suuren lapsiperheen nuorin ja aina ollut hanakka kapinoimaan kaikkia auktoriteetteja vastaan. Vielä päälle kaksikymppisenäkin Lotte omaa hyvin vahvat mielipiteet, eikä ottaisi neuvoja vastaan keltään. Itse hän sanoisi olevansa määrätietoinen, muiden mielestä oikukas voisi sopia paremmin. Etenkin Noelin kanssa Lotella on tapana ottaa yhteen milloin mistäkin. Monet saattaisivat kuitenkin sanoa, että näiden kahden välillä on jonkunnäköistä kipinää. Lotte ei kuitenkaan ikimaailmassa tätä myöntäisi ja Noel lähinnä naureskelee ajatukselle.

Pitkä ja hoikka Lotte muistuttaa enemmän mallia kuin hevostyttöä, ja saakin paljon huomiota miehiltä. Naisella on kuparinruskeat pitkät vallattomat hiukset ja tummat ilmeikkäät silmät. Nenässä hänellä on lävistys ja huulessa useimmiten tupakka. Tallilla hän on usein paljon huolittelemattomampi kuin ystävänsä Cece, mutta onnistuu silti kääntämään päitä rosoisella mutta kauniilla ulkomuodollaan.

Ratsastusta Lotte on harrastanut vasta teini-ikäisestä, mutta on silti yhtä taitava kuin kollegansa. Kunnianhimoinen nainen pitää ratsastusta intohimonaan ja haaveilee isoissa arvokisoissa kilpailemisesta. Team Svanin tiimissä Loten rooli on ratsuttajana ja kilparatsastajana. Hänen suurin kilpailijansa tuntuu kuitenkin olevan Noel, ja parivaljakko usein kisaakin lähinnä toisiaan vastaan. Kaikista raivostuttavinta naisen mielestä on häviäminen ja etenkin jos Noel voittaa.