Team Svan

virtuaalitalli

Ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022
Taulukot © M Layouts
Taustakuva © Printeboek
Hevosen kuva © Vapaasti by AK

VIRTUAALITALLI / VIRTUAALIHEVONEN

After We Collided

kutsumanimeltään Kalle
belgian puoliverinen, ori
171cm, musta
13.04.2020, 8-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)
esteratsastus, 120cm

Kasvattaja Gestüt Frauen, BEL EVM
Omistaja Noel Svan / VRL-07421

VH22-076-0009

Belgiassa syntynyt puoliverihevonen After We Collided, alias Kalle, on Noelin silmäterä. Noelin äiti Anna toi sen hevostenhakureissullaan Euroopasta Suomeen maaliskuussa 2022. Jo ensimmäisen ratsastuksen jälkeen Noel oli myyty ja halusi pitää orin kotona kilparatsunaan.

Kalle on iso näyttävä hevonen, ja luonteeltaan oriksi kovin seesteinen. Sitä ei hetkauta juuri mikään, ja se on kilparadoilla kuin kotonaan. Se on kovin älykäs ja kilpailunhaluinen ja tietää tasan tarkkaan milloin kuuluu antaa parastaan. Kisapaikoilla se ei yleensä huutele edes tammoille, vaan osaa keskittyä olennaiseen. Kotona onkin sitten ihan eri meininki, ja ori tietää kyllä paikkansa laumanjohtajana ja kukkona tunkiolla.

Suurehkosta koostaan huolimatta Kalle tulisi varmaan syliin jos pystyisi. Se on kovin hellyydenkipeä ja rakastaa huomionosoituksia omilta ihmisiltään. Uudet tuttavuudet epäilyttävät oria aina alkuun, mutta se lämpeää todella nopeasti. Noel usein vitsaileekin, että ori on lellitty pilalle kotimaassaan Belgiassa. Kallella on tapana kerjätä rapsutuksia ja herkkuja tuuppimalla ja hörähtelemällä vaativasti rasittavuuteen asti. Kahdenkeskeiset hoitotuokiot onkin orin kanssa yleensä kovin mukavia ja rentouttavia, jahka se saa tarpeeksi huomiota omasta mielestään.

Kalle ei ole liikkeiltään maailman ketterin hevonen, ja omaa isot keinuvat askeleet, joihin voi olla ajoittain vaikeakin mukautua. Avainsana tämän orin kanssa onkin kokoaminen, kokoaminen ja kokoaminen. Se vaatii valtavasti erilaisia taivutuksia ja kokoamisharjoituksia lämmetäkseen kunnolla. Päästessään vauhtiin, siitä irtoaa kuitenkin varsinkin miellyttävää laadukasta liikettä. Orilla on iso hyppy, johon mukautuminen on myös ajoittain hieman haastavaa ja pitkä laukka jota voi olla vaikea sovittaa esteiden väliin varsinkin pienemmillä kentillä. Kallessa on kuitenkin omat hienosäätöasetuksensa, joiden löydyttyä se menee yli mistä vain. Siinä mielessä ori on kuitenkin hyvin tarkka, että se ei korjaa ratsastajansa virheitä, eikä suostu hyppäämään huonosta paikasta.

Lastaaminen on nuoruuden traumojen takia ollut Kallelle aina haastavaa. Se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, sekä ymmärrystä. Joskus ori saattaa kävellä hevosautoon vailla huolenhäivää ja joskus sitä saa maanitella hyvän tovin. Pakottamalla se ei mene mihinkään, ja heittäytyy mieluummin selälleen lastaussillalle. Varaamalla tarpeeksi aikaa ja herkkuja, se lastautuu usein kuitenkin ihan nätisti suostuttelun jälkeen. Kengittäjästä Kalle ei ole moksiskaan, vaan ennemminkin nojailee tähän tyytyväisenä silmät puoliummessa. Eläinlääkäri taasen on orin suurin vihollinen, ehkä juuri sen takia se tarhataan hyvin suojattuna, jotta se ei vahingossakaan teloisi itseään. Eläinlääkärin visiitti kun tuppaa tämän kanssa aina olemaan enemmän tai vähemmän sirkus.

i. Collapse
bwp, m 170cm EVM
ii. Apocalypse iii. Edge of the World
iie. Callypso
ie. Celestine iei. Catcalling
iee. Your Grace
e. After We Fell
bwp, trk 162cm EVM
ei. After we Knew eii. Knowledge
eie. Our Immortal
ee. Felicity eei. Cities
eee. Faking It

Sukuselvitys

Tulossa...

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 bwp-o/t. Varsan nimi (tammasta Emä)

ERJ-sijoituksia 0, joista voittoja ​0

ERJ
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00

Valmennus 00.00.00000

Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja. Peltojen alla on niittu, apilaäyräinen, halkileikkaama monipolvisen ojan; ja runsaasti antoi se heiniä, ennenkuin joutui laitumeksi kylän karjalle. Muutoin on talolla avaria metsiä, soita ja erämaita, jotka, tämän tilustan ensimmäisen perustajan oivallisen toiminnan kautta, olivat langenneet sille osaksi jo ison jaon käydessä entisinä aikoina. Silloinpa Jukolan isäntä, pitäen enemmän huolta jälkeentulevainsa edusta kuin omasta parhaastansa, otti vastaan osaksensa kulon polttaman metsän ja sai sillä keinolla seitsemän vertaa enemmän kuin toiset naapurinsa. Mutta kaikki kulovalkean jäljet olivat jo kadonneet hänen piiristänsä ja tuuhea metsä kasvanut sijaan. - Ja tämä on niiden seitsemän veljen koto, joiden elämänvaiheita tässä nyt käyn kertoilemaan.

Maaliskuu 2022

Kalle saapuu Suomeen Anna Svanin Euroopan reissulta ja jää Noel Svanin omistukseen.