Perustiedot

suomenhevonen, tamma
153 cm, punarautias
syntynyt 20.08.2016, 11-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)
kouluratsastus, VaB

Kasvattanut Seiskatalli, Kalanti FIN evm
Omistaja VRL-07421 / Kaislarannan talli

VH17-018-1448


© S.H.

Jos jotain hevosta voisi sanoa vähän nössykäksi, se hevonen olisi Siru. Tamma on maailman kiltein ja luottavaisin otus maan päällä, mutta sen mielikuvitus on välillä turhankin vikkelä. Varsinkin maassa olevat roskat, postilaatikot ja aurauskepit ovat Sirun suurimpia vihollisia. Ei Siru ikinä käsistä lähde, se vain saattaa vetää liinat kiinni ja jäädä puhisemaan paikalleen silmät lautasen kokoisina. Tamma on pikemminkin vähän reppana kuin typerä säikkyilijä.

Jos jotkut Kaisliksen tammoista valitsevat ihmisensä tarkkaan ja harkitusti, Siru on pikemminkin sellainen kaikkien kaveri. Sitä voi taluttaa ja hoitaa pienetkin lapset täysin ongelmitta. Se ei satuttaisi kärpästäkään ja nauttii huomiosta ja huolenpidosta siitä huolimatta keneltä se sitä saa. Kengittäjä ja eläinlääkäri ovat Sirun mielestä myös vähän jänniä, mutta pienen lahjonnan jälkeen tamma on ihan kaveria heidänkin kanssaan ja antaa tehdä kaikki toimenpiteet huoletta.

Kentällä Sirusta kuoriutuu taitava ja yhteistyöhaluinen kouluhevonen. Se omaa upeat liikkeet ja toimii kuin ihmisen mieli. Tietenkään Siru ei toimi niin hienosti ihan kenellä tahansa, tamma on nimittäin melko herkkä. Taitavan ratsastajan kanssa Siru toimii pelkillä painoavuilla, osaamattomien kanssa se lähinnä juoksee niska kenossa. Hypätä Siru osaa kyllä, mutta vaatii paljon kannustusta ja määrätietoisen ratsastajan. Sitä rupeaa usein vähän jännittämään ja se näkyy suorittamisessa puomeina ja kieltoina. Maastoon Sirun kanssa ei kannata lähteä yksin. Niinkuin sanottu, se ei lähde lapasesta tai harrasta mitään kummoisi kevätjuhlaliikkeitä, mutta se saattaa jäädä jumittamaan jolloin vetoapu on paikallaan.

Sukutaulu

i. Viestipoika ii. Viipuri
evm
evm ie. Rakkausviesti
evm
e. Suruliini ei. Saivartelija
evm
evm ee. Luruliini
evm

Jälkikasvu

s. 30.09.2017 - t. Kaislarannan Sorensia - orista Juvankan Atresia
s. 26.11.2017 - t. Kaislarannan Suruton - orista Tunnoton
s. 00.00.0000 - o/t. Jälkeläisen nimi - orista Ori

Kilpailut

Kilpailee porrastetuissa KRJ-kilpailuissa.

Startteja 42 kpl
Sijoituksia 7 kpl
Sijoitusprosentti 17%

Ulkoasu © M Layouts | Ulkoasun kuva © Vapaasti by AK | TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN