Perustiedot

suomenhevonen, ori
158 cm, ruunikko
syntynyt 26.05.2017, 6-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)
esteratsastus, 90cm

Kasvattanut VRL-07421 / Kaislarannan talli
Omistaja VRL-07421 / Kaislarannan talli

VH17-018-1447


© SH

Onni, tuo herttainen kullannuppu hevoseksi, on omistajansa ehdoton silmäterä. Se on Caramian entisen kilpatamman Saippuasarjan Surun ensimmäinen ja viimeinen jälkeläinen. Ori onkin kasvanut isoksi ja ketteräksi estehevoseksi ja on luonteeltaankin äärimmäisen miellyttävä.

Välillä voisi melkein epäillä onko Onni ori ollenkaan, niin rauhallinen se on kaikissa tilanteissa. Tai sanotaanko näin, että ei sitä ainakaan tammat kiinnosta. Ajoittainen rymistely pusikkoon taluttaja perässä ruoan perässä on aina paikallaan. Maastossakin on kiva välillä purra kuolaimeen ja lähteä niin paljon kuin pitkistä koivista pääsee. Niin että on se kiltti. Suurimman osan ajasta, köh.

Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat kyllä ongelmitta, kunhan ori on tiukasti kiinnitetty, mielellään molemmilta puolilta. Kyse on enemmänkin siitä, että tilanne tekee varkaan. Onni tietää kyllä, milloin sillä on mahdollisuus poistua paikalta ja milloin ei. Koskaan ori ei ole ketään purrut tai edes yrittänyt potkaista. Harjaus on kivaa hierontaa ja vielä kivempaa on jos saa herkkuja. Käytävällä voikin yleensä ottaa mukavat nokoset sillä aikaa kun ihmiset touhuavat ympärillä. Kengittäjä ja eläinlääkäriki on Onnin kamuja, kunhan ruokatarjoilu on kohdillaan.

Kokoisekseen mörssäriksi Onni on oikeastaan todella miellyttävä ratsastaa. Ori on korkea ja pitkäsäärinen, mutta hyvinkin kevyt avuille. Eteenpäin sitä ei tarvitse pyytää oikeastaan ollenkaan, jarrut sen sijaan saattavat välillä vaatia toiston jos toisenkin. Onni ei kuitenkaan pukittele tai tee varsinaisesti mitään tyhmää, eikä se oikeastaan pelkääkään mitään. Koulukiemurat on Onnin mielestä tosi tylsiä, olisi paljon hauskempaa mennä täysiä mutkat suorina. Joskus hyvänä päivänä tähtien osuessa kohdalleen, orista saa kuitenkin ihan kivannäköistä liikettä irti, kunhan osaa pyytää. Esteet sen sijaan on ehdottomasti Onnin bravuuri. Ori rakastaa hyppäämistä ja painelee radalla aina korvat töttörössä, eikä se ole tainnut vielä kertaakaan kieltää tai mennä ohi esteestä. Joskus se on kyllä hypännyt esteen jota ei olisi tarvinnut, ja tarhojen aidatkin tuntui nuorempana olevan liian matalia.

Loppupeleissä Onni on super kiva hevonen, kunhan sen sielunelämää oppii ymmärtämään. Tällöin työskentely sen kanssa on miellyttävää ja pääosin helppoa. Joskus jokseenkin viihdyttävää ainakin.

Sukutaulu

i. Henkisoturi ii. Helemias
evm
YLA2, SLA-II, KRJ-II, ERJ-III, KERJ-III, Bronze Premium, VMRJ3 (3/15) ie. Sotavaimo
evm
e. Surun Saippuasarja ei. Kaiku
evm
ei meriittejä ee. Lennon Kuiskaus
evm

Jälkikasvu

Onni on tarjolla jalostukseen myös tallin ulkopuolisille tammoille, ota yhteyttä virtuaalicaramia@gmail.com

s. 00.00.0000 - o/t. Jälkeläisen nimi - tammasta Tamma
s. 00.00.0000 - o/t. Jälkeläisen nimi - tammasta Tamma
s. 00.00.0000 - o/t. Jälkeläisen nimi - tammasta Tamma

Kilpailut

Kilpailee porrastetuissa ERJ-kilpailuissa.

Startteja 11 kpl
Sijoituksia 0 kpl
Sijoitusprosentti 0%

Ulkoasu © M Layouts | Ulkoasun kuva © Vapaasti by AK | TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN